Every day new limited items. Verzending binnen NL €5,95/ Buiten NL €12,00. Bij bestellingen boven de €100 krijg je een gratis eeden totebag!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Waar let ik op bij mijn vintage inkoop?

  • Geplaatst op
  • Door Evy van den Eeden
  • 0
Waar let ik op bij mijn vintage inkoop?

Waar let ik op bij mijn inkoop?


Ja, waar let ik nou eigelijk op bij mijn inkoop? Velen van jullie weten dat de eeden vintage winkel een hele positieve uit de hand gelopen hobby is. Ik shopte al jaren graag vintage voor mijzelf. Vintage sprak me aan omdat het allemaal unieke stukken zijn die allemaal net wat mooier zijn dan wat je vindt in de fashion van nu. Meer details, leukere afwerkingen en prachtige stofkeuzes.

Ik was net als jullie op zoek naar leuke vintage stores of vintage kilo sales. Daar ging ik op vintage hunt. Nooit ging ik opzoek naar iets specifieks. Dit is ook lastig als je van vintage houdt. Het aanbod vintage is altijd anders en je moet maar net geluk hebben dat je op dat specifieke item loopt. De kans is enorm klein daarom heb ik dat gegeven altijd al losgelaten. Ik ging gewoon en kocht waar ik verliefd op werd, niet wat ik nodig had.

Ik kwam er achter dat eigelijk alle vintage items die ik had gescoord items voor me werden waar ik lang plezier van had. Het zijn echt items die tijdloos zijn, kwaliteit uitstralen en je outfit altijd leuker maken. Maar hoe kan dat? Nou laat ik daar het antwoord nou eens op hebben. Vintage fashion komt uit een tijd waar er nog zorg en aandacht werd gestoken in kleding. We praten dan over het kledingtijdperk zo 25 jaar en ouder, ofwel kleding uit de jaren 60, 70, 80 & 90. Kleding moest toentertijd van hoge kwaliteit zijn en draagbaar zijn voor meerdere gelegenheden, zodat het lang meekon en je niet voor alles wat nieuws hoefde te kopen.

In deze tijd is die waarde veranderd en is de wens van de consument vooral dat kleding goedkoop moet zijn. Voor iedere gelegenheid wil je wat nieuws, wat anders. Omdat de vraag zo is veranderd en is toegenomen heeft er een grote verandering moeten plaats vinden om dit mogelijk te maken. Hoe maak je kleding zo goedkoop mogelijk zodat je voor iedere gelegenheid wat nieuws kunt kopen? Daarvoor moeten de kosten omlaag. 

Er moest ingeleverd worden op materiaalkosten en arbeidskosten. Er word gekozen voor goedkopere stoffen en kleding moet ik rap tempo gemaakt kunnen worden. Kwaliteit gaat hierin verloren. Zo'n 25 jaar geleden hechtte mensen dus anderen waarden aan kleding. We waren bereid meer te betalen waardoor er nog gebruik gemaakt kon worden van kwalitatief goede stoffen en er de tijd genomen kon worden om een item vakkundig in elkaar te naaien. Dit zorgt dan ook die goede uitstraling maar ook voor de lange levensduur van deze items. Omdat er simpel weg meer tijd was en kleding van hoge waarde was, werd er meer tijd gestoken in het design proces en de afwerking. Je herkent vintage parels aan hun de kwalitatief goede stoffen waarmee gewerkt is, de prachtige pasvormen, het vakkundige naaiwerk, de geweldige afwerkingen en details als de keuze voor een passende voering en/of knoopjes. Ik kan intens genieten daarvan. Nu ik al jaren bezig ben met deze hunt heb ik er een neusje voor gekregen en vallen deze kwaliteiten mij op. 

Dus in het kort samengevat waar let ik dan op tijdens mijn inkoop?
Het aller belangrijkste vind ik dat het gewoon een super tof item moet zijn, het moet mijn aandacht trekken. Dit kan ik niet precies uitleggen. Het trekt mijn aandacht of niet. 
Uiteindelijk ga ik het item goed bekijken en word het nog extra interessant als het van een mooie stof gemaakt is en er aparte opvallende details in zitten. De doorslag om het mee te nemen is voor mij als er geen beschadigingen in zitten en het technisch gewoon goed in elkaar zit.

Dus! Ga jij op vintage hunt? Let hier dan op of kom lekker bij mij langs en wees gerust dat al de items aan deze kwaliteiten voldoen!

We hopen je snel te zien en blij te maken met onze items. 

Liefs

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »