Every day new limited items. Verzending binnen NL €5,95/ Buiten NL €12,00. Bij bestellingen boven de €100 krijg je een gratis eeden totebag!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Hoe krijg ik de typische vintage geur uit mijn kleding?

  • Geplaatst op
  • Door Evy van den Eeden
  • 0
Hoe krijg ik de typische vintage geur uit mijn kleding?

Er zijn veel redenen te benoemen waarom vintage kleding zo fantastisch is. Vintage items zijn uniek, er is er dus maar ééntje van. Niemand loopt in datzelfde item als wat jij hebt aangeschaft, heerlijk. Daarbij komen deze items uit een tijd waarin er nog hoogwaardige stofsoorten en materialen gebruikt werden. Je zult zien, van deze items heb je levenslang plezier!

Bij eeden krijg ik vaak het compliment dat mijn items, ondanks dat ze vintage zijn, als nieuw aanvoelen. Hoe doe ik dat? Nou, dat ga ik jullie eens vertellen. 

Allereerst is het zo dat ik op zoek ga naar de items die het minst hebben geleden. De items die ik uitzoek zijn vaak met zorg gedragen en hebben op een nette plek gelegen. 

Natuurlijk zijn er ook parels waar ik verliefd op raak die net wat meer pech hebben gehad maar net zo prachtig zijn. Om jou dat 'als nieuw gevoel' te doen laten ervaren is het belangrijk dat ik onder andere die 'typische vintage geur' uit je kleding laat verdwijnen. Deze geur is ontstaan simpel weg omdat je item een poosje op een hoop kleding heeft gelegen die zo rook. Los van of het nu vuil of niet is, het geurtje is erin getrokken. 

Om deze geur eruit te krijgen is kijk ik altijd eerst goed of je item geschikt is om te wassen. Veel vintage items komen uit een tijd waarin er nog hoogwaardige stofsoorten en materialen gebruikt werden. Voordeel hiervan is dat je items levenslang mee gaan, maar het nadeel is dat deze minder makkelijk te wassen zijn. Kijk daarom goed of je item geschikt is om te wassen. 

Is je item geschikt om te wassen? Perfect! Je items worden door ons gewassen. Ik doe dit apart van andere items zodat de geur niet kan overspringen. Dit adviseer ik dan ook zodra je zelf je aangeschafte vintage item gaat wassen. Ik raad een handwas/wolwasprogramma aan op een maximale temperatuur van 30 graden, dit is het minst schadelijk.

Is je item niet geschikt om te wassen? Niet getreurd er zijn andere opties om jouw item toch heerlijk te doen laten ruiken. Items die niet geschikt zijn om te wassen worden een dagje buiten gehangen om te luchten. Daarna word je item gestoomd met een heerlijke robijn clothing spray. Zo trekt de heerlijke frisse geur in de kleding. 

Uiteraard zijn alle items vooraf geselecteerd op beschadigingen en verkleuringen. Deze items voldoen niet aan de eisen en zijn er tussenuit gefilterd. Bij eeden ben je er van verzekerd dat je items schoon & heel zijn, ofwel als nieuw aanvoelen. 

Ik hoop jullie hiermee een zorgeloos stopervaring te geven en het fantastische gevoel van vintage fashion te laten ervaren. 

Heel veel liefs,

 

eeden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »